click here for a list of all existing Templot documentation
Important Privacy Information cookie information pre-print options:    

click image to open Templot Club in a new tab
Templot club top logo
looking for Templot? - (free)



 you are not logged in  - Login | Join


receive all messages by email: info


Recent Topics
Front Page  Search  Image Gallery  Gallery Upload  My Account  Members  Open Source  TemplotMEC  Help  
make a donation  
please click: important information for new members and first-time visitors Templot Companion - User Guide
            messages archive on Yahoo
page trail:  Templot Club > Forums > Development doings > Where's me track plan
Templot web site

                                       Where's me track plan
     
 Start new topic   Reply blank   Printer friendly 
  Rate this topic  
AuthorMessage
 Clicked a link? Wrong message? Wait until the page has finished loading, click in the address bar and then press the Enter key. This is a timing bug in some browsers.
1st message | this message only posted: 25 Feb 2012 10:08
 PM  Reply with quote  Reply blank 
from:
Phil O
Plymouth, United Kingdom



view images in gallery
view images as slides
Hi

I had the Storage box open to remove one or two templates when I hit the - (minus ) button top right on the screen to see the template that I wanted to remove and a lot of the templates disappeared :shock: (see the screen shot). I have hit the undo button several times but nothing has happened.  :(




Cheers Phil

__________
message ref: 12047

 
 Clicked a link? Wrong message? Wait until the page has finished loading, click in the address bar and then press the Enter key. This is a timing bug in some browsers.
2nd message | this message only posted: 25 Feb 2012 10:46
 PM  Reply with quote  Reply blank 
from:
Martin Wynne
West Of The Severn, United Kingdom



view images in gallery
view images as slides

Please do not send requests for help direct to me via email or PM.

Post your questions on the forum where everyone can see them and add helpful replies.
Hi Phil,

What does the storage box now show? Can you post the box file?

regards,

Martin.

__________
message ref: 12049

 
 Clicked a link? Wrong message? Wait until the page has finished loading, click in the address bar and then press the Enter key. This is a timing bug in some browsers.
3rd message | this message only posted: 25 Feb 2012 11:17
 PM  Reply with quote  Reply blank 
from:
Phil O
Plymouth, United Kingdom



view images in gallery
view images as slides
Martin Wynne wrote: Hi Phil,

What does the storage box now show? Can you post the box file?

regards,

Martin.
Sorry Martin

I am unable to send the Box File as I cleared all the Templates and restored the previous session. But before I did that, I recalled the storage box and the only Templates listed are those shown on the screen shot about 5 or 6. there is about a 160 odd altogether. I have just tried to replicate what I did, with no problems this time, if it happens again I will add the box file to the message before I start again.

Cheers Phil

__________
message ref: 12050

 
 Clicked a link? Wrong message? Wait until the page has finished loading, click in the address bar and then press the Enter key. This is a timing bug in some browsers.
4th message | this message only posted: 1 Mar 2012 16:20
 PM  Reply with quote  Reply blank 
from:
Tony W
North Notts., United Kingdom

 

view images in gallery
view images as slides
Hi Martin.
I experienced something similar when I was demonstrating Templot TDV to a group of people a couple of evenings back. I had a track design on the screen. I opened the storage box and cleared all the templates to start a new project. I closed the storage box and changed the gauge from OO to P4. I then tried to do Store and background, but only the Control template remained visible on the screen. I shifted the control template to see if the backgound template was hidden behind it, but not so. I then repeated the process with the same result. The storage box template numbers incrementented but no background templates were visible, either in the storage box or on the workpad.
Being unable to investigate further at the time, I shut the programme down and resorted to v0.91c. When I resumed the TDV session the following day, low and behold, the stored background templates were there, both in the storage box and on the work pad! I had hoped to send you a copy of the faulty box file, but the fault seemed to disappear on reloading.
I think this one could take some getting to the bottom of as it is difficult to reproduce, I have not been able to so far, but I thought you should be informed about it. I guess all pointers are helpful.
Tony.

__________
message ref: 12105

 
 Clicked a link? Wrong message? Wait until the page has finished loading, click in the address bar and then press the Enter key. This is a timing bug in some browsers.
5th message | this message only posted: 1 Mar 2012 19:25
 PM  Reply with quote  Reply blank 
from:
Martin Wynne
West Of The Severn, United Kingdom



view images in gallery
view images as slides

Please do not send requests for help direct to me via email or PM.

Post your questions on the forum where everyone can see them and add helpful replies.
Hi Tony,

Many thanks for the report.

I've been trying to reproduce this without success. Until I can do so it's almost impossible to track it down. :(  I strongly suspect it is related to the new Quick Mode option in TDV. Had you been experimenting with that? Or accidentally clicked the orange N button?

I'm not sure it is related to Phil's problem, as that was with an existing boxful of templates and this is trying to store a first one. I suspect Phil's problem is related to the new arrangement whereby the control template is included in the file. But again, I haven't been able to reproduce it and until I do there is very little I can do about it.

But all is not lost. "List index out of bounds" on the shove timbers took 10 years to find, but we nailed it in the end. :)

regards,

Martin.

__________
message ref: 12108

 
 Clicked a link? Wrong message? Wait until the page has finished loading, click in the address bar and then press the Enter key. This is a timing bug in some browsers.
6th message | this message only posted: 1 Mar 2012 21:47
 PM  Reply with quote  Reply blank 
from:
Tony W
North Notts., United Kingdom

 

view images in gallery
view images as slides
Hi Martin.
I had not knowingly tried the quick mode, but I will keep a watch for it. What made me suspect they may be related was that both Phil and I had deleted several templates just before the problem showed itself. In my case I cleared them all in one fell swoop then started again and apparently could not store anything afterwards. I remember from my programming days the problem of a flag not clearing when it should causing problems that only showed up much later in some other apparently unrelated part of the program. That took some finding.
Tony.

__________
message ref: 12109

 
This is topic ID = 1843     Page created at 23:37 (local time)  
You can type a quick reply to this topic here.

Click in the box to begin.


But to reply to an individual message, or to include images, attachments and formatted text, use the reply buttons on each message above.

To start a new topic in this forum, click the Start new topic button below.
To start a new topic in a different forum, click the Forum Jump drop-down list below.

             Start new topic 

 click to jump to a different forum:     Back to top of page

Templot Club > Forums > Development doings > Where's me track plan
about Templot Club

list recently active topics Templot Companion - User Guide - A-Z Index Templot Explained for beginners Please click: important information for new members and first-time visitors.
indexing link for search engines

back to top of page


Please read this important note about copyright: Unless stated otherwise, all the files submitted to this web site are copyright and the property of the respective contributor. You are welcome to use them for your own personal non-commercial purposes, and in your messages on this web site. If you want to publish any of this material elsewhere or use it commercially, you must first obtain the owner's permission to do so.

The small print: All material submitted to this web site is the responsibility of the respective contributor. By submitting material to this web site you acknowledge that you accept full responsibility for the material submitted. The owner of this web site is not responsible for any content displayed here other than his own contributions. The owner of this web site may edit, modify or remove any content at any time without giving notice or reason.
Problems with this web site? Contact webmaster@templot.com.   This web site uses cookies: click for information.  
© 2018  

Powered by UltraBB - © 2009 Data 1 Systems